Renovation of a Railway Station House – Bespoke Norfolk Group

Book a free meeting

Fill out your details and a member of our team will call you back to arrange a meeting.

    By submitting this form you agree to our privacy policy

    Renovation of a Railway Station House

    Posted November 30, 2020

    Our latest blog is a particularly exciting one for us. It’s not often that you get to work on a property with such amazing character, but over at this latest project phase completion, we have been working on the renovation of an old railway station.

    Steeped in history, this railway station in Norfolk was first opened on 1st August 1882, and closed to passengers on 22 September 1930, with freight use continuing for many years until around 1982. The original platform still remains next to the house.

    As our clients lived local to the station, they had passed it many times, and always thought it would be a dream to own and renovate such a property, so you can imagine their delight when the property became available on the market. Over two years ago they came to view the property amongst other people at an ‘open house’ viewing, and although there was clearly much work to be done, they could see a vision of what could be created.

    Fast forward to November 2020 and what a journey it has been! Bespoke Norfolk Group have completed on the Internal and External renovations of the main station house building and have begun works on the landscaping to incorporate the original station platform, the second phase of the project.

     

    As part of the renovation works, together with the clients, Bespoke Norfolk Group worked hard to retain the character of the station house, whilst adding a modern extension onto the property, featuring cement based cladding & render finished in the classic ‘Bespoke Grey’. The extension which houses a wonderful new open plan kitchen diner space, complete with wood burner, also features a part ‘flat roof’. This section will have a glass balustrade surround, creating a ‘balcony’ to walk out onto from the master bedroom suite – a perfect place to enjoy a morning coffee in beautiful surroundings!

    The addition of wooden ‘panelling’ to the entrance room and and stairway adds both a traditional and modern feel thanks to its classic and timeless appeal. Then the master bedroom with walk through wardrobes leading to a bathroom with roll top bath is both luxury and enviable. To view more of the renovation of this property, be sure to view the project in our portfolio.

    A well deserved and long time coming for our lovely clients, who spent all those years dreaming of this perfect home and then two years living in a mobile home on site, whilst the build was in progress. We could not be more pleased for them as they get to enjoy their first Christmas in such a wonderful setting!

    At Bespoke Norfolk Group, we enjoy the challenge of taking on a sympathetic renovation of a more traditional property. If you have an older property that you wish to discuss, get in touch with our team here and we will be happy to arrange a free no obligation meeting to chat through your options.


    < Back to blog

    Reviews